IMS - NÅLEBEHANDLING

Et triggerpunkt er et ømt og smertefullt punkt i en muskel som er stram eller i en fascie. Dette kan gi smerter både lokalt og som "utstråling" i armer og ben. Årsaken til disse triggerpunktene kan være overbelastning, feilbelastninger eller idrettsskader. De kan også oppstå etter traumer eller skader i muskelen eller tilstøtende vev.

Smertene som oppleves beskrives ofte som dype og konstante, og triggerpunkter i nakke og skuldre kan føre til hodepine mens punkter i korsryggen eller i setemuskulaturen kan gi smerter som ligner på isjias.

Triggerpunkt vil ikke forsvinne av seg selv, men trenger behandling. Fysioterapeuten palperer frem det ømme, såre triggerpunktet og nålene settes der. Målet for behandlingen er å fjerne triggerpunktene slik at pasienten blir smertefri.

IMS behandlingen får muskelen til å ”gripe” nålen, som igjen tvinger muskelen til å slappe av. Som et resultat av dette vil smertene gradvis avta og etter hvert forsvinne.

Behandlingen skjer vanligvis en gang i uka, og antall behandlinger er avhengig av hvor lenge man har gått med plagene, hvor mye arrvev det er, og hvor fort kroppen tilheles osv. Forbedringen skjer vanligvis raskere hos unge pasienter og hvis skaden nylig har oppstått.

IMS/triggerpunktbehandling kan være et fornuftig alternativ til medisiner da

smertestillende medikamenter ikke gjør noe med selve årsaken til problemet.

IMS–behandling med nåler har ingen bivirkninger, men enkelte kan føle en viss form for treningsverk samme dag pga muskelstimuleringen.


ØNSKER DU Å VITE MER?

Send oss gjerne en melding om det er noe du lurer på

Skriv til oss