TILPASNING AV INNLEGGSSÅLER

Formthotics kan hjelpe ved bl.a. plager med ankel, akilles, kne og rygg. Formthotics varmes opp i skoen og tilpasses den enkelte fot for optimal støtte og komfort. Vanlige fotfeil som hulfot og plattfot kan gi smerter i hælen, achilles, skinnleggen eller i knærne. Formthotics former seg etter føttene og korrigerer denne feilstillingen.

Formthotics®

Dr. Charlie Baycroft, en kanadisk lege bosatt på New Zealand har etter mange års jobb med pasienter og spesielt idrettsutøvere utviklet dette sålekonseptet som på en enkel og rimelig måte gir foten en riktig stilling.

Historie

Som mange andre oppfinnelser var oppdagelsen av Formthotics av meget enkel opprinnelse. En lege spaserte barfot på stranden en dag og funderte over hvorfor så mange av hans pasienter var plaget med både føtter og ben. Tilfeldigvis oppdaget han sine fotavtrykk i den fuktige sanden som hjalp ham å forstå hva som kunne forårsake mange av hans pasienters problem.

Problemstilling

De fleste moderne underlag er harde og platte. Myke underlag tilpasser seg den naturlige fotformen, mens sementgulv og asfalt tvinger føttene til å vri seg og tilpasses. Dagens sko er dessuten masseprodusert for å passe så mange føtter som mulig. Den naturlige formen på føttene kan ikke fordele kroppsvekten riktig samtidig som kontakten med underlaget sender støtbølger opp gjennom benene som gir økt påkjenning på ledd og ligament.

Løsningen

Legen behøvde en spesiell såle som han kunne erstatte den masseproduserte sålen med, og som kunne tilpasses individuelt etter pasientens føtter og belastning. Gjennom å gi føttene en avlastning, i prinsippet som fotavtrykket i sanden kunne han hjelpe pasientene med deres problem.

Den ultimate fotkomfort

Formthotics kan hjelpe ved bl.a. plager med ankel, akilles, kne og rygg. Formthotics varmes opp i skoen og tilpasses den enkelte fot for optimal støtte og komfort.

Tilpasningen

Formthotics unike konstruksjonsmessige egenskaper innlemmer alle elementer i den biomekaniske teori. Man kan enkelt tilpasse dem for å oppnå ensartede, gode resultater. Med andre ord så formes sålen til pasientens fot og sko, mens den funksjonelle, nøytrale stilling bestemt av behandlers undersøkelse opprettholdes.

ØNSKER DU Å VITE MER?

Send oss gjerne en melding om det er noe du lurer på

Skriv til oss